Zomerspel Doerak!

Deze zomer kan je iedere week op Hoeve te Coucx terecht voor een leuke opdracht. Hoe gaat het in zijn werk? Iedere vrijdag vind je op onze Facebookpagina en website een opdracht. Je krijgt één week tijd om deze opdracht uit te voeren. Jij beslist dus zelf wanneer je langskomt om de opdracht uit voeren. Wij zijn er iedere dag van 9 tot 18 uur, misschien interessant indien je wat extra hulp nodig hebt!

In totaal zijn er acht opdrachten. Je mag zelf kiezen aan hoeveel opdrachten je deelneemt. Iedere week maken we een klassement op. Op het einde zal er dus één winnaar zijn. Het is wel zo dat je enkel kans maakt op de hoofdprijs als je aan 5 van de 8 opdrachten deelneemt. De winnaar mag met 15 vrienden/vriendinnen brood komen bakken op de hoeve en krijgt uiteraard een leuk aandenken aan zijn/haar overwinning.

Ik hoor je al vragen, wat moeten wij daarvoor betalen…? Het antwoord hierop is tamelijk eenvoudig: NIETS. Wil je nog extra informatie, stuur dan gerust een bericht of een email.

Data: opdracht 1: 10/07 – opdracht 2: 17/07 – opdracht 3: 24/07 – opdracht 4: 31/07 – opdracht 5: 07/08 – opdracht 6: 14/08 – opdracht 7: 21/08 – opdracht 8: 28/08.

Enkele van de opdrachten zijn: fotozoektocht, coördinatentocht, cluedo, bosbingo,….

Hou dus zeker op 10 juli onze facebookpagina in de gaten voor de eerste opdracht!!!!!

Opdracht 1: Laat de kunstenaar in je los!

Voor jullie eerste opdracht moeten jullie creatief aan de slag. Met natuurlijke materialen (blaadjes, stokken, steentjes,….) maak je een zo mooi mogelijk “kunstwerk”. Je mag dit kunstwerk gelijk waar op het terrein maken. Als je kunstwerk klaar is maak je er een leuke, gekke foto van.Deze foto bezorg je ons per mail (van.cle@telenet.be). De “jury” zal vervolgens een klassement opmaken van de mooiste kunstwerken!

Zeer belangrijk! We gebruiken voor ons kunstwerk geen bloemen!! en wel om volgende redenen:

  • De bloemen zijn super belangrijk voor de bijtjes, vlinders,….. Als we de bloemen plukken dan stelen we hun voeding!
  • Ten tweede is het onze doelstelling zoveel mogelijk verschillende soorten planten op een natuurlijke manier de kans te geven te groeien en te bloeien (biodiversiteit). Als we bloemen plukken dan krijgen ze de kans niet om zich te vermenigvuldigen!

Uiteraard breken we ook geen takken af van de bomen. We maken enkel gebruik van materiaal dat we op de grond vinden!

Dus niet doen, laat de bloemetjes bloeien en de bijtjes genieten van de lekkere nectar, er is genoeg ander materiaal om kunstwerken te maken. Hieronder zie je enkele voorbeelden!

Je vindt hier ook, nog enkele voorbeeldjes, maar wees vooral creatief en probeer met iets origineels iedereen te verbazen! Laat u maar eens volledig gaan!

Ayco draait tot het Duyster wordt!

Net zoals elke dag van de vakantie is de bar op 4 juli 2020 open tussen 14 en 18 uur. Die dag doen we echter een extraatje. We zijn langer open, maar wat belangrijker is: tussen 20 en 22 uur zal Ayco Duyster zorgen voor sfeervolle muziekjes!

Wil je er bij zijn? Dan moet je wel jouw plekje reserveren op ons boerderijterras. Dit kan enkel via email: van.cle@telenet.be! Zomaar langs komen is dus niet mogelijk (Corona-maatregel)!

Wij stellen alles in het werk om deze avond op een rustige en veilige manier te laten verlopen. Verwacht dus geen fuif maar een gezellige avond waarop je volop kan genieten van mooie muziek!

Hopelijk tot 4 juli (eerder mag natuurlijk ook!)

Jan Debruyne