Kiekskestoer (11km)

Een fietstocht om met het ganse gezin van te genieten. Heb je wat meer tijd? Maak er dan een langere uitstap van en geniet van de plekjes waar je passeert.

We vertrekken richting Sint-Anna via Rodenburg. Op Sint-Anna passeren we door het speelbos. Zet gerust de fiets even langs de kant en ga te voet op ontdekking over de brugjes en de heuvels, langs de glijbaan en vele klimpalen.

Van het ene bos trappen we naar het andere. Via de Klarenhoek, waar je door de dierenweide met pony’s en schaapjes rijdt, komen we in het Preshoekbos terecht. Geniet van de jonge boompjes en zoek naar één van de bosdieren. 

We fietsen verder rond het Preshoekbos via het mooie en veilige Markebekepad langs de speelzones, de vijver, de manège,… Via de wijk Ter Doenaert steken we door naar kruispunt Pottelberg om zo langs het Bruyninghepad terug te fietsen naar Hoeve Te Coucx. Hier kan je nog eens het bos induiken op zoek naar kampen, ravotten in de speelweide, picknicken in de weide of je dorst lessen op ons terras.

Route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7546673/fietsroute/gezinstocht-kiekskesrit-doerak

GPX-bestand: kiekskestoer.

Donkey ride (40km)

Gravelrit? Neen niet echt. Mountainbike, ook niet. Asfalt, zo min mogelijk,… Een sluitende omschrijving geven van deze route is moeilijk. We hebben gekozen voor een combinatie van grind, stapsteentjes, dreven, bospaden,…. Gewoon een off-road route. Deze route is te doen met een gravelbike, crossfiets en MTB. Technisch is het ritje voor iedereen te doen. Uiteraard zijn hier en daar passages die net wat ‘pittiger’ zijn maar niets onoverkomelijks.

Waarom Donkeyride? Bergen en moeilijk begaanbare paden zijn de natuurlijke habitat van de ezel. Nog belangrijk: ezels zijn eigenzinnig en doen alles op hun eigen tempo. Dit is ook ons advies naar jullie toe: maak geen “koers” van deze rit, kijk om je heen en geniet van de vergezichten, de mooie streek,….kortom enjoy!!!!

Graag benadrukken we even dat je halverwege de toer (na 20km) passeert aan “Hof ten Rooden Duifhuize”.   Op deze hoeve kun je kennis maken met Hoeveslager Willem (onze leverancier van droge worstjes) én heel interessant: op het schitterende erf is deze zomer een Bar Provisoir waar je de dorst kan lessen en proeven van lekkere drankjes…! Doen!

Route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7641875/fietsroute/donkey-trails-doerak-natuurlijk

GPX-bestand: Donkey ride.

Hazenrit (60km)

Fiets je graag op “goedbollende” wegen, dan is deze route iets voor jou. Deze rit is ideaal voor de koersfiets, elektrische fiets en zeker ook  de moeite met de gewone fiets (als je tijd hebt).

Het thema bij deze rit is “flirten met de grenzen”. We leiden je zo veel mogelijk net op of net naast de buitengrenzen van Kortrijk. We vertrekken via Marke om dan eerst richting het zuiden te fietsen (Aalbeke, Rollegem, Kooigem, Bellegem). Hier spelen we zelfs met de grens van de provincie én Wallonië! Terug richting Kortrijk ruilen we stilaan de vergezichten in voor een meer stedelijke stijl met waterwegen, bruggen en lanen. In het noordelijke Heule kijk je weer uit over de velden om dan via Bissegem terug te fietsen naar Hoeve te Coucx.

Nog dit voor de fietsers met smalle bandjes…. Er zit één strook in van 50 meter met dolomiet. Het was dit of kiezen voor een “grote” weg. Wij kiezen liever rustige wegen dan drukke wegen. Laat u dus  niet afschrikken, het is een peulschil!

Vergis je echter niet… door de opeenvolging van glooiende wegen is het een pittig toerke geworden, gelijk we zeggen!

Route: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7594848/fietsroute/hazen-rit-flirten-met-de-grenzen-doerak

GPX-bestand: Hazenrit.